hai..welcome to my blog =) sape yg xbermint boley ler leave from my page yep! xpom just tekan "ctrl+w" hahak! =P and law senang follow jeee..thank you~~ ^_^

Friday, 6 April 2012

Default Modem Pasword



1 . ZTE modem
IP Address: 192.168.1.1
Username: ADSL
Password: expert03
Username: ZXDSL
Password: ZXDSL
Username: admin
Password: telekomst

2. KASDA modem:
IP Address: 192.168.1.1
Username: admin
Password: telekomst

3. ArtNet modem:
IP Address: 192.168.1.1
Username: admin
Password: telekomst
Username: admin
Password: admin
Username: admin
Password: password

4. Triz modem:
IP Address: 192.168.1.1
Username: admin
Password: aaaaaaaa

5. Aztech modem:
IP Address: 10.0.0.2 or 192.168.1.1
Username: admin
Password: blank
Username: admin
Password: password
Username: admin
Password: admin

6. Billion modem:
IP Address: 192.168.1.254
Username: admin
Password: password

7. Huawei modem:
IP Address: 192.168.1.1
Username: admin
Password: admin

8. Hyundai HSE-220 Modem:
IP Address: 192.168.1.1
Username: ADSL
Password: ADSL
Username: admin
Password: ADSL
Username: root
Password: root

9. Riger DB102:
IP Address: 192.168.1.1
Username: tmadmin
Password: tmadmin

10. TP-LINK MODEM / ADSL2 / ROUTER:
IP Address: 192.168.1.1
Username: admin
Password: admin

11. D-Link DSL 2640B
IP Address: 192.168.1.1
Username: tmuser
Password: tmuser 
Read more...

Enable Registry Disable Dari Administrator

Hello kawan-kawan, hari ini admin akan menjelaskan kepada anda penyelesaian masalah yang sangat biasa yang biasanya pengguna menghadapi iaitu setiap kali anda cuba untuk membuka registry editor anda mendapat mesej ralat "Registry has been disabled by Your Administrator". Ia adalah satu masalah yang sangat biasa dan penyelesaiannya juga agak mudah jika anda tahu bermain dengan registry.

Ikut step-step berikut untuk enablekan registry.

1.Buka Notepad...
2.Copy code yang admin highlightskan ni dan paste ke dalam notepad..

Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System]
"DisableRegistryTools"=dword:00000000

3. Save file tersebut sebagai registry.reg. (Perhatian,jangan lupa untuk select all files semasa untuk save,jika tidak,anda tidak akan dapat melaksanakan enablekan registry ini...

4.Buka registry.reg tersebut dengan double klick,seterusnya tekan ok...

Selesai..

Ini adalah simple hack untuk ''Enable Registry Disable Dari Administrator'' 


Read more...

Cara Hack Masa Di Cyber Cafe

Assalamualaikum..
admin nak share cara nak hack masa cybercafe..
Ikut langkah-langkah berikut...

Step 1.Buka command prompt (start>run>cmd)
Step 2.Pastu dah buka cmd korang taip cd\windows
Step 3.Pastu taip Regedit
Step 4.Oke Sekarang  pergi cari
HKEY_CURRENT_USER>Appevents>software>classes>microsoft>windows>currentversion>internet settings>policies>system
Step 5. Cari Disable Task manager rightclick on kan scroll bawah pastu bagi value dia 0
Step 6.Pastu  open task manager  (CTRL+ALT+DELETE)
Step 7. Disable Internet cafe Timer.

Selesai...

Perhatian: Jangan salahkan admin jika anda kena marah dengan tauke CC...:p
Admin hanya nak share ilmu je...

Read more...

Cara Turn Off CD Auto Play



Buka My Computer

Klik kanan pada CD ROM anda dan memilih Properties..

Klik pada tab Auto Play

Dalam kotak drop-down, anda boleh memilih Tindakan untuk setiap pilihan yang ditunjukkan dalam kotak drop-down

atau

Pergi ke Start-> Run-> gpedit.msc


Komputer Config -> Templat Pentadbiran -> Sistem


Double  klik Matikan Autoplay

Untuk Membolehkannya...
Read more...

Cara Bypass Laman Web Yg Diblock ISP

Diberitakan dengan pengumuman dan perlaksanaan block oleh ISP untuk laman web berikut baru-baru ini, maka Dekan diingatkan oleh seorang rakan yang laman web tersebut masih boleh dilawati dengan menggunakan DNS luar yang percuma (dan reliable) seperti DNS Google dan OpenDNS.
1. Buka Control Panel -> Network and Sharing Center.
2. Klik ‘Local Area Connection’.
3. Klik ‘Properties’.


 4. Pada tab Networking, Highlightkan IPV4. Klik Properties.

 5. Pada tab General, tandakan ‘Use the following DNS server addresses’.
 6. Masukkan IP-IP berikut: 8.8.8.8 dan 8.8.4.4 (Google) atau 208.67.222.222 dan 208.67.220.220      (OpenDNS)

7. Kemudian klik OK dan layari web yang diblok seperti biasa.
   Selesai..




Read more...

Jadikan Pendrive Sebagai "RAM"

Ikuti langkah-langkah dibawah:

1. Masukkan pendrive pada port USB..
   (Pendrive mestilah bersaiz 1GB..kalau 4GB lebih baik)

2. Klik kanan pada 'My Computer'..
3. Klik 'Properties'..
4. Klik 'Advanced'..
5. Klik 'Settings' pada bahagian 'Performance'
6. Klik 'Advanced'..
7. Klik 'Change' pada 'Virtual Memory'..
8. Pilih memori yang ada pada pendrive anda..
9. Tetapkan nilai yang anda ingini dan klik 'OK'..
10. Restart PC anda..selesai!
11. Untuk pengguna Windows 7, anda boleh terus memilih fungsi 'ReadyBoost' yang terletak pada 'My Computer' juga..

SELAMAT MENCUBA..^_^
Read more...

Thursday, 5 April 2012

Cara Format Hard disk Guna Notepad

Step 1: Copy dan paste binary kod dibawah pada notepad
01001011000111110010010101010101010000011111100000

Step 2. Lepas dah copy paste korang save dengan nama apa-apa pon tetapi hujungnya 
mesti .exe
Lihat Contoh Dibawah..


Perhatian: ini cuma trick untuk format hardisk guna notepad....jangan anda tekan .exe ni sesuka hati pulak..sbb nanti ia akan format hardisk anda..:D







Read more...

Cara Buat CD-ROM Terbuka Dengan Sendiri

Step 1. Buka Notepad.
Step 2. Letakkan coding vbs ni di notepad  tersebut.

do
Set oWMP = CreateObject(“WMPlayer.OCX.7″ )
Set colCDROMs = oWMP.cdromCollection


if colCDROMs.Count >= 1 then
For i = 0 to colCDROMs.Count – 1
colCDROMs.Item(i).Eject
Next ‘ cdrom
End If
loop

Korang copy pastu paste di notepad yang korang buka .

Pastu save dengan apa-apa name sekalipon contohnya " remajasiber.vbs " ..
Perhatian: Jangan lupa masa nak save 2 , tukar kan kepada all file.

Selepas korang tekan bende ini CDROM kawan korang akan terbuka dengan sendirinya
walaupon ditutup berulang kali....Pendek Kata, mmg kelakar lah..

Cara untuk mematikannya adalah korang pergi ke task manager ( CTRL+Alt+DEL)
pastu pergi ke process carik nama "wscript.exe" pastu right klik pilih end process.



Selamat Mencuba ^_^
Read more...